Ouderwets op de Solex in Ootmarsum

Dit Solexuitje in Ootmarsum is inclusief:

 • Voorbereiding en organisatie
 • Ontvangst met koffie en Twentse krentewegge
 • Solextocht
 • Bezoek onderwijsmuseum
 • Schoolles op basis van een acteur
 • Alle materialen
 • Professionele begeleiding

Prijs: € 49,00 p.p. exclusief 21% BTW. Uitbreiden met een overnachting met ontbijtbuffet in Ootmarsum. Meerprijs: vanaf € 49,00 p.p. exclusief toeristenbelasting. Op basis van minimaal aantal personen 20 (kleinere groepen op aanvraag). De prijzen van dit Solexuitje in Ootmarsum zijn geldig tot en met 31 december 2022.

Oude tijden herleven op dit nostalgische vervoermiddel!

De Solex wordt weer steeds vaker gezien in Twente. De in de jaren ’60 en ’70 bekende \'snorfiets’ zorgt inmiddels voor jeugdsentiment. Na een korte uitleg gaat u met de Solex de prachtige omgeving van Ootmarsum. De les in het ouderwetse schoollokaal onder begeleiding van een acteur is hilarisch! De omgeving in het stadje Ootmarsum en tijdens de solextour is uniek. Kortom een onvergetelijke invulling met uw collega\'s, familie of vrienden!

De activiteiten

Solextocht Even terug in de tijd in het pittoreske stadje Ootmarsum. Het bijzondere aan dit stadje is zijn beschermde stadsgezicht, zijn vele vakwerkhuizen en zijn andere historische gebouwen, dat u niet snel op een vergelijking kunt komen. Na een kop koffie en heerlijke Twentse Krentewegge gaat u een tocht maken met een oldtimer Solex door de prachtige omgeving van Ootmarsum. Er wordt ook nog een korte uitstap gemaakt naar het buitenland. Aangezien de Duitse grens op een paar kilometer van Ootmarsum ligt. Daar wordt een drankje gedronken in een gezellige Stube. Ouderwetse schoolles De andere helft van de groep kan een een wandeling door Ootmarsum maken. Eenmaal aangekomen bij het Educatorium (onderwijsmuseum) gaat u terug in de tijd en krijgt u een ouderwetse schoolles uit 1960 onder begeleiding van een acteur. Armen over elkaar en stil zitten! U zal een les volgen waarbij u op humoristische wijze tafels leert opzeggen, op een Anklung (een bamboeorgel) leert spelen, in canon gaat zingen en ook Latijn zal niet ontbreken.

Programma voorbeeld (andere tijden in overleg)

14.30 uur Ontvangst met kop koffie/thee en Twentse krentewegge 15.00 uur Aanvang programma met: 1) Solextocht 2) Stadwandeling en schoolles in ouderwets klaslokaal in onderwijsmuseum 17.30 uur Einde activiteit. Gelegenheid om te borrelen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. 18.30 uur Afsluiting met een perfect goed verzorgd koud en warm buffet (in plaats van een afsluiting met koud -en warm buffet kunnen we ook starten met een heerlijke Twrentse lunch). 20.30 uur Einde en vertrek (in overleg aan te passen).

Arrangement beoordelingen

8.0
Superb
1 review
 • 8
  J.W. Schuit

  Prima verzorgde middag en avond