Top 5 populairste en verrassende Second City bestemmingen

Een belangrijke trend van 2020 is dat de iets minder bekende steden steeds vaker bezocht en ontdekt worden. Deze minder bekende steden worden de Second City bestemmingen genoemd, wij vertellen u in deze blog over de Top 5 populairste Second City bestemmingen van Everloo Events.

Het zijn de steden in Nederland waar u in eerste instantie misschien niet aan denkt bij de organisatie van uw teambuildingsweekend, bedrijfsuitje of weekendje weg maar zijn juist erg verrassend! Deze steden kennen bijzondere bezienswaardigheden, mooie architectuur en een rijke geschiedenis, zonde om niet te bezoeken. Zeker in de huidige Coronatijd is het perfect om wat rustigere bestemmingen op te zoeken en kleinere lokale ondernemingen te steunen. Niet alleen is het ontzettend leuk om een Second City te ontdekken maar het is ook nog goed voor het milieu en gaat overtoerisme tegen.

Zoekt u een unieke en verrassende bestemming waar u de rust en de ruimte kunt vinden én een steentje kan bijdragen aan de Nederlandse economie? Dan zijn deze Second City bestemmingen in Nederland perfect voor u!

Top 5 Second City bestemmingen in Nederland:

1.Deventer
Deventer, ook wel Dempter, is een van de oudste steden van Nederland. Deze prachtige Hanzestad aan de IJssel typeert zich door haar kleine authentieke straatjes, vele monumentale gebouwen, lokale winkeltjes, mooie stadsparken en het gezellige centrum.

2.Amersfoort
Amersfoort is een bruisende stad in de provincie Utrecht. De binnenstad bezit over een middeleeuws karakter met de authentieke straatjes en vele grachten. Amersfoort kent ruim 400 rijksmonumenten, grote winkelstraten en gezellige pleinen met vele restaurants en terrasjes.

3.Zutphen
In deze eeuwenoude Hanzestad Zutphen is veel te beleven! De stad typeert zich door de vele ateliers en ambachten, overal proeft u cultuur. Tussen de middeleeuwse schoonheid vindt u een moderne stad met een groot aanbod aan bezienswaardigheden, winkels, speciaalzaken en genoeg opties om culinair te genieten.

4.Doetinchem
Ontdek de gastvrije hotspot van de Achterhoek, Doetinchem! Door het uitgebreide aanbod van horeca, cultuur en evenementen is het heerlijk vertoeven in deze gastvrije stad. Sinds de middeleeuwen is het al een belangrijke handels- en ontmoetingsplaats en nog is het een stad waar mensen samen komen.

5.Dordrecht
Een bezoek aan de één van de oudste steden van Nederland kan natuurlijk niet ontbreken! Dordrecht ligt in Zuid-Holland op een eiland en wordt begrensd door vijf rivieren. De stad staat bekend om de scheepsbouw en de hout- en staalindustrie. De stad is rijk aan monumenten, musea, theaters en fantastische historische gebouwen.

Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere mooie maar minder bekende steden in Nederland die het verdienen om bezocht te worden! Wij van Everloo Events kijken graag met u naar de mogelijkheden.