Image Alt

Het geluk van Nederland

De Achterhoek

De Achterhoek bestaat onder andere uit de Graafschap en Montferland. De regio is buitengewoon mooi. Er is heel veel te beleven en te ontdekken. Geen regio in Nederland is zo mooi en veelzijdig als de Achterhoek. Doetinchem is de hoofdstad van deze regio. Veel restaurants, bioscoop , prachtige hotels en een schitterend theater om maar een paar bijzondere hotspots te benoemen. U kunt kanovaren of een rondvaart maken over de oude ijssel die dwars door Doetinchem loopt.

In de Achterhoek is er verder van alles te beleven. Het toeristisch recreatieve aanbod is niet de minste. Er zijn heel veel bijzondere evenementen . Wie kent er niet de Zwarte Cross waar je kunt genieten van muziek, motorcross, stunts, theater en nog veel meer. Het festival is uitermate populair en ook met festival Manana Manana doet de Feestfabriek het elk jaar weer heel erg goed.

Oehoe oehoerend hard, nou het iedereen van den motorcross geheurd . Wie kent er niet deze klassieker van Benny Jolings Normaal.

Leuke anekdote. De paarden van Benny liepen in de wei van Opa Kraaijenvanger. Als die jarig was kwamen ze op visite en dronken we ‘Normaal bier’ . En op een Achterhoekse bruiloft is het høken met mijn neven.

 

Het Huntenpop festival vindt eind augustus plaats. Elk jaar komen grote Nederlandse bands en internationale artiesten naar het festival. In de zomer bruist het naast de festivals ook van de evenementen. Foodtruck- en bierfestivals worden afgewisseld met wijnfeesten en bloemcorso’s.

Natuurliefhebbers

De Achterhoek is een natuurgebied waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ontdek het magische Bergherbos in Montferland. Wandel of fiets door dit bos en loop naar de Hulzenberg voor een onvergetelijk moment. Als u boven bent weet u waar ik het nu over heb. De beekjes en veen bij Winterswijk. Er is zoveel moois te zien, de landschappen in onze graafschap. Kastelen, landgoederen en veel oude mooie boerderijen. Er zijn talloze fietsroutes en wandelpaden, u kunt uw hart ophalen.

Kunst & Cultuur

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Vele bijzondere musea die wij op deze site nog gaan belichten. Prachtige landgoederen en veel kastelen. Bezoek bijvoorbeeld Kasteelstad ’s Heerenbergh en ontdek en beleef de geschiedenis van Kasteel Huis Bergh met zijn prachtige kasteeltuinen.

Culinair genieten

Houdt u ook zo van lekker eten. Ik heb altijd honger ( en ook nog eens bourgondisch.nl 🙂 ) . Van sterren restaurants op prachtige locaties tot leuke eetcafe’s waar erg lekker gekookt word. Het culinaire niveau in de Achterhoek is geweldig. Op De Achterhoek komt een culinair overzicht van alle restaurants in de regio waar u echt een keer moet gaan proeven !. Zomaar een paar tips van mij persoonlijk. Erg lekker gegeten hebben we bij Mezzo in Braamt. Heerlijk lang tafelen kun je bij een italiaanse familie in Zeddam. Bij I’l Tonno Rosso  proef je de sfeer en gezelligheid uit van Sardinië., . Lev in Doetinchem is een heerlijk nieuw restaurant in Doetinchem en in Winterswijk koken ze op Strandlodge op heel hoog niveau. Er zijn er veel meer, ik zal mijn best doen dit spoedig op deze site helemaal uitgewerkt te hebben.

Winkelen

Lekker shoppen in Doetinchem of Winterswijk ? De vele bijzondere dorpjes trekken veel bekijks en zijn ook een winkelbezoekje waard. Knusse zaken, lokale ondernemers en mensen die u zomaar gedag zeggen met een glimlach op hun gezicht. Dat is onze regio. Gezellig winkelen en voor u het weet zit u gezellig te keuvelen met Achterhoekers. Moj’s kieken , betekend moet je hier eens kijken, mocht een verkoopster u een mooie jurk presenteren 🙂 De Achterhoek, het geluk van Nederland.

Overal in de Graafschap, in Montferland en de Achterhoek zie je prachtige gele koolzaad velden. Het glooiende landschap blijft lang kleurrijk waardoor het tot diep in het najaar goed vertoeven is in onze regio.

Deze zomer ontdekte ik dit korenveld vlakbij Zeddam in het magische Montferland. We hebben er direct een foto en video serie van gemaakt.

Trotse superboeren bewonen deze mooie regio. Voor ons is het een geuzennaam, iets om trots op te zijn. Als je eenmaal op bezoek geweest bent, iets om jaloers op te zijn 🙂 Kom gewoon lekker hier wonen , hier ben je nog welkom en zijn je buren je vrienden.